O MNIE

Witam :) Mam na imię Anna i pochodzę z Kielc. Od zawsze lubiłam jeść słodkie rzeczy, dlatego dość wcześnie zaczęłam piec ciasta i wykonywać desery. Moja mama raczej nie przepadała za pieczeniem ciast i z braku czasu dość rzadko je przygotowywała. Miała jednak kilka sprawdzonych przepisów zapisanych w starym pożółkłym zeszycie. To właśnie z tych przepisów powstały pierwsze moje wypieki, najpierw na proste i szybkie ciasta, później na coraz to bardziej pracochłonne. 

Początki mojego pieczenia oczywiście nie były kolorowe i nie obyło się bez różnego rodzaju zakalców, spalonych na węgiel ciastek czy rozpływających się po blaszce bez. Nikt nie jest doskonały i każdy uczy się na błędach. Ja rękami i nogami mogę się pod tym podpisać! No ale trzeba było wziąć się w garść, siąść do przepisu jak nie do jednego, to do drugiego, poczytać, przestudiować, zacząć wszystko od początku i się nie poddawać.

Kiedyś spotkałam kolegę z liceum który zasugerował, że jeśli lubię piec to czemu nie założę swojego kulinarnego bloga. Sama nie wiedziałam czy to dobry pomysł, ale po napisaniu pracy inżynierskiej, zdecydowałam się i założyłam ten blog. 

Moje potrawy przyrządzam głównie dla mojej rodziny i znajomych. Zawsze się pytam o ich opinie na temat przygotowanego dania. Gdy mówią że coś im w danej rzeczy nie pasuje, notuje sobie to i za kolejnym razem próbuje coś poprawić. Najczęściej piekę szarlotki i serniki, bo mój mąż je uwielbia. Najbardziej lubię przygotowywać kruche ciasta i ciastka, co widać oczywiście na blogu bo przepisów na nie jest najwięcej.
 
Ukończyłam studia techniczne i pracuję w swoim zawodzie. Nie lubię marnować czasu, więc z każdego dnia próbuję wycisnąć i dać z siebie jak najwięcej. Ponadto poza kuchnią lubię spędzać czas na świeżym powietrzu, podróżować, zwiedzać, poznawać nowe smaki i nowych ludzi. 
Pozdrawiam :)


Nie jestem zawodowym kucharzem, cukiernikiem, dlatego będę wdzięczna za wszystkie rady i uwagi (również te krytyczne) dotyczące przepisów zamieszczonych na blogu. 

Pod zakładką Osiągnięcia znajdziesz nagrody i wyróżnienia
moich przepisów.

Brak komentarzy: